Blubbb's free indicator and expert advisor thread

If you don't know where to start, start here! Don't be afraid to ask questions.

Moderator: moderators

Brookmyre
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 192
Joined: Wed Sep 16, 2009 11:13 pm
Reputation: 0
Gender: Male

Postby Brookmyre » Wed Feb 24, 2010 7:40 am

Hey Blubbb...thanku for the assist earlier. I should know better than to play with new toys when Im half asleep :oops:

Loving the donationals but seriously the Hud? Fu*&ing awsome!!
I've learned from my mistakes and I'm sure I can repeat them exactly - Peter Cook

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
blubbb
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 219
Joined: Mon Sep 29, 2008 8:07 pm
Reputation: 0
Location: Europe
Gender: Male

Postby blubbb » Wed Feb 24, 2010 5:20 pm

I'm glad you like it.

User avatar
Patch
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 941
Joined: Sat Jan 06, 2007 6:13 pm
Reputation: 0
Location: Virginia
Real name: Jeff
Gender: Male
Contact:

Postby Patch » Thu Feb 25, 2010 3:41 am

blubbb and BBrookmyre

What is the Hud?

Patch
Hud
In VA
ENOUGH being a Yalie for me Back to the Sea. "What i can lose, i can win" "YES YOU CAN" - dragon33 -"Pick one method and one pair and stick with them until you master it. "The choice is yours - success or failure." TRO

User avatar
pablo101
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 841
Joined: Tue Jun 30, 2009 3:10 pm
Reputation: 0
Real name: Pete
Gender: None specified

Postby pablo101 » Thu Feb 25, 2010 7:16 am

Patch wrote:blubbb and BBrookmyre

What is the Hud?

Patch
Hud
In VA


Hi Patch, allow me to answer, it's a nifty screen tool from blubbb that shows real time price on top of whatever you're looking at so that you don;t have to switch to MT4 all the time to see what's going on. You'll see a pic at the bottom of page 22 ;)
What line? The line that tells you which way you are trading! - MO

User avatar
pablo101
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 841
Joined: Tue Jun 30, 2009 3:10 pm
Reputation: 0
Real name: Pete
Gender: None specified

Postby pablo101 » Thu Feb 25, 2010 7:28 am

blubbb wrote:Here's another one. I found the VisualOrders EA too inflexible, so I made a script that I have on Ctrl-V. I like it much better.
If you execute it once, two lines appear. Select and drag the white line to the price where you want to open a limit/stop order. The blue line is the stop loss line. Drag it as well, then execute the script again.
The lines get deleted and instead a limit/stop order is opened. The risk is automatically calculated (adjust the percentage in the source code on top).
The script automatically detects whether you want to go long or short.


Hi Blubbb, can you help me on this one?

I have two lines, one white limit/stop order and the other blue stop loss line. When I execute again, the order is pending.

But when the order gets hit, size is calculated (this is bloomin fantastic btw :)), limit/stop order is in, but the stop loss order disappears, and then I have to manually put in the SL order, is this correct?
What line? The line that tells you which way you are trading! - MO

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
blubbb
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 219
Joined: Mon Sep 29, 2008 8:07 pm
Reputation: 0
Location: Europe
Gender: Male

Postby blubbb » Thu Feb 25, 2010 12:35 pm

No, the size gets calculated when you execute the script the second time. But that should not make a difference.

The stoploss, however, should be there! If not, this is an error. Maybe you have one of these brokers where you cannot put in an order and at the same time set the SL? If your version of the script already has an "ECN" variable, try setting this to "true".

Brookmyre
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 192
Joined: Wed Sep 16, 2009 11:13 pm
Reputation: 0
Gender: Male

Postby Brookmyre » Thu Feb 25, 2010 7:03 pm

Hi Blubb

I hope you don't mind me putting forward an idea...?

I've been using HUD to watch PA on a chart within another timeframe...ie watching a m5 chart with a HUD set to m1 to watch PA inside PA. With several charts open and several HUDs going the screen gets messy quick. I was wondering if a right click to hide individual HUDs and a hotkey to make them all visable again could be added as a feature at some point if its possible?

If not, thats fine. Its still my favourite indi. :) Just thought Id ask
I've learned from my mistakes and I'm sure I can repeat them exactly - Peter Cook

User avatar
pablo101
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 841
Joined: Tue Jun 30, 2009 3:10 pm
Reputation: 0
Real name: Pete
Gender: None specified

Postby pablo101 » Fri Feb 26, 2010 2:28 am

Hi Blubbb,

Yes, the problem seems like the ECN variable when I set to 'true' and only for STOP orders.

So when I set the ECN to true, I execute script second time and then, STOP order is pending but SL order disappears. LIMIT orders seems ok.

I have download and installed again but still the same problem.
What line? The line that tells you which way you are trading! - MO

User avatar
blubbb
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 219
Joined: Mon Sep 29, 2008 8:07 pm
Reputation: 0
Location: Europe
Gender: Male

Postby blubbb » Fri Feb 26, 2010 1:37 pm

I think I forgot a line of code.

Could you try this.
Attachments
Blubbb_Script_VisualOrders.mq4
(5.06 KiB) Downloaded 17 times

User avatar
pablo101
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 841
Joined: Tue Jun 30, 2009 3:10 pm
Reputation: 0
Real name: Pete
Gender: None specified

Postby pablo101 » Fri Feb 26, 2010 2:36 pm

blubbb wrote:I think I forgot a line of code.

Could you try this.


:smt023 spot on Blubbb! Many thanks :)
What line? The line that tells you which way you are trading! - MO

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.


Return to “beginners forum”