LAPTOP ADVICE

free & uncensored discussion arena for TheRumpledOne

Moderator: moderators

djwookie
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 7
Joined: Sat Nov 24, 2007 2:03 pm
Reputation: 0
Gender: None specified

LAPTOP ADVICE

Postby djwookie » Fri Jun 12, 2009 9:16 am

I am in the market for a new laptop, solely for trading. What specifications are needed in order to run MBT's platform along with MT4 comfortably? Do the new netbooks with 1GB of RAM have sufficient memory? Any advice will be appreciated.

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
prochargedmopar
rank: 5000+ posts
rank: 5000+ posts
Posts: 5545
Joined: Sat Dec 20, 2008 6:07 am
Reputation: 8
Location: Granbury, TX
Gender: Male
Contact:

Postby prochargedmopar » Fri Jun 12, 2009 10:21 am

My netbook works great running mt4, fxcm tradestation, and a chat while surfing the web. screen is small but looks perfect.
More is probably better but all order fills have been on time when I click....
And believe me, I click quick. LOL
#1BODY in direction of profit #2INCREASE lot size Obsessively
My Losses cause me Great Laughter!
Trading Bible here> therumpledone/the-ideas-that-i-trade-by-t3256/page1670

PINKPANTHER5
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 216
Joined: Fri Feb 13, 2009 7:52 pm
Reputation: 0
Gender: Male
Contact:

Postby PINKPANTHER5 » Fri Jun 12, 2009 1:36 pm

Ya DJ, thats more than enough. Just try to keep it professional as you can which means try not to download movies, games, or anything else that can have spyware or viruses on them. And always have a "security suite" which has anti-virus,anti-spyware and firewall. Comodo I believe is the only one which is 100% free with unlimited updates and has all those 3 built in. If you cant find the security suite, then just download them individually. It would basically the same. See where it says "FREE" just download them all if you want. But the most important are the Firewall,Anti-virus and Anti-spyware.

http://www.comodo.com/

johnsund
rank: 50+ posts
rank: 50+ posts
Posts: 76
Joined: Thu Dec 18, 2008 11:25 pm
Reputation: 0
Location: Colorado
Gender: Male

Postby johnsund » Fri Jun 12, 2009 1:58 pm

The computer guy I work with says that you cannot have enough memory - RAM and memory on the video card. We stripped out XP Pro of all non-essential functions, keep programs to a minimum, etc. I have been around traders who have small (14" and smaller) screens, and images get very small when you have a chart and trading platform up at the same time. I ahve a 17" Dell. While heavy to lug around it has sufficient (Barely) room to have both a chart and trading platform (Navigator) open at the same time. I would opt for big screen, lots of RAM, and lots of video card memory. Make sure that the amount of RAM is expandable to 4 MEG. Just my opinion!!!

User avatar
kc8flq
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 48
Joined: Sun Jan 11, 2009 7:22 pm
Reputation: 0
Location: Just another Buckeye
Gender: None specified

Postby kc8flq » Fri Jun 12, 2009 3:27 pm

johnsund wrote: Make sure that the amount of RAM is expandable to 4 MEG. Just my opinion!!!



Make that 4GB, not mb. :wink:
Give a man a fish.... feed him for a day...
Teach a man to fish.... feed him for a LIFETIME!!!

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

PINKPANTHER5
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 216
Joined: Fri Feb 13, 2009 7:52 pm
Reputation: 0
Gender: Male
Contact:

Postby PINKPANTHER5 » Fri Jun 12, 2009 7:09 pm

I have 1 GB or ram and its more than enough. Unless your gamming you will need a fast PC with high MEM. You will need a decent size screen. A 17 inch at least is a must, however I have a laptop with about a 14.7 inch screen and it does me fine. That one is old as well. Its only 400 MHZ with 399 MB RAM and I use Metatrader no problem.

rrobin
rank: 50+ posts
rank: 50+ posts
Posts: 112
Joined: Fri May 19, 2006 11:09 am
Reputation: 0
Location: Cedar Creek Lake, Texas
Gender: Male

Postby rrobin » Sun Jun 14, 2009 11:47 am

dj

Dell has a refub, scratch & dent area that can save you pip$.

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11430
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Sun Jun 14, 2009 3:35 pm

Best Buy has Toshiba laptops for under $400 with 2gb of ram and Intel duo core processors. It's a great dollar value.

I am thinking about getting one ( but I don't really need it ).
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!

Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.


Return to “TheRumpledOne”