Your workspace

everything that doesn't belong elsewhere cometh here

Moderator: moderators

User avatar
xXx
rank: 50+ posts
rank: 50+ posts
Posts: 112
Joined: Sat Feb 12, 2011 10:30 am
Reputation: 0
Location: London
Gender: Male

Your workspace

Postby xXx » Fri Mar 04, 2011 3:48 pm

Hi there.

This is my first post here.

I am thinking how to arrange my workspace and is it worth it to invest in six to eight screens?
I wonder how do you organize your workspace.
How many screens do you follow.

Can you take photos of your trading space and post it here?

Take care

Image

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
dragon33
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 792
Joined: Thu Sep 18, 2008 2:41 pm
Reputation: 0
Gender: Male

Re: Your workspace

Postby dragon33 » Fri Mar 04, 2011 5:59 pm

xXx wrote:Hi there.

This is my first post here.

I am thinking how to arrange my workspace and is it worth it to invest in six to eight screens?
I wonder how do you organize your workspace.
How many screens do you follow.

Can you take photos of your trading space and post it here?

Take care

Image


Are you profitable in trading?
Trading is like cycling, first you need to learn how.
Two options: you either lose or win!

User avatar
xXx
rank: 50+ posts
rank: 50+ posts
Posts: 112
Joined: Sat Feb 12, 2011 10:30 am
Reputation: 0
Location: London
Gender: Male

Postby xXx » Fri Mar 04, 2011 6:16 pm

I'm BE at the moment but didn't really put my full attention to trading.
At the moment I've got one pc with one monitor but then I want to expand.
I know that I can earn money with FX that is why I'm asking.

Best regards

User avatar
dragon33
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 792
Joined: Thu Sep 18, 2008 2:41 pm
Reputation: 0
Gender: Male

Postby dragon33 » Fri Mar 04, 2011 6:48 pm

xXx wrote:I'm BE at the moment but didn't really put my full attention to trading.
At the moment I've got one pc with one monitor but then I want to expand.
I know that I can earn money with FX that is why I'm asking.

Best regards


If you're BE it is not worth it.

When you start making money you can invest but that also depends on how you trade. If you trade just one pair there is no need to. Multiple pairs or multiple frame could be handy.

I have four 22" screens on 1 pc and use my laptop for execution because i analyse on metatrader and use dukascopy for trading.

I don't have a picture anymore but i posted once in the luckx thread when i used two screens+laptop.

I also have two different internetconnections running in case off and everything is covered by battery in case off electric powersupply problems. I can run my pc for about 1h without powersupply
Trading is like cycling, first you need to learn how.

Two options: you either lose or win!

User avatar
TygerKrane
rank: 1000+ posts
rank: 1000+ posts
Posts: 1404
Joined: Mon Jan 25, 2010 3:36 pm
Reputation: 2
Location: Long Island, NY
Gender: Male

Postby TygerKrane » Sat Mar 05, 2011 2:07 am

I have that picture saved, lol.
I was envious, lol.

**Krane catches Tyger** !>I'm here to chew bubble gum and make major pips...and I'm all out of bubble gum.<!

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
bredin
rank: 1000+ posts
rank: 1000+ posts
Posts: 1032
Joined: Mon Feb 16, 2009 10:41 pm
Reputation: 0
Gender: None specified
Contact:

Postby bredin » Sat Mar 05, 2011 4:21 am

I have a dual screen PC, I analyze on one and trade off the other....
or watch charts on one and play games or movies on the other while I wait for trading action (cue explosions and car chase)

although I did toy with the idea of hooking up the 55" Sony Bravia (which btw is crystal clear- you cant tell its not a monitor, unlike the 27" Samsung we also have) and posting a pic of it for "trading wood" value ;)

G.
Welcome to the era of "Guns and Maskies" Trading!
The previous message contains discretion. Viewer nudity is advised.
Insanity Industries Indicators Here
Insanity Industries on YouTube!

nickkhun23
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 1
Joined: Tue May 31, 2011 3:12 am
Reputation: 0
Location: USA
Gender: Male

Postby nickkhun23 » Tue May 31, 2011 3:30 am

Thanks you for the post.
Hi guys, Im a newbie. Nice to join this forum.


__________________
Watch Kung Fu Panda 2 Online Free

User avatar
adaseb
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 871
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:20 am
Reputation: 0
Gender: None specified

Postby adaseb » Tue May 31, 2011 7:44 am

Go on eBay and get a cheap PCI-E dual output video card and get another AGP/PCI (whichever your motherboard supports) dual output card.

These are dirt cheap these days since you are not using the cards for some hardcore gaming.

With this setup you should be able to get up to 5 monitors. One onboard motherboard video card, 2 from the PCI-E, and 2 from the AGP/PCI video card.

Then try to get some 19" or larger widescreen monitors. I wouldn't even buy these new you can get some dirt cheap if they are VGA only.

Then either buy or build a vertical mount like on http://www.overclock.net/other-hardware ... stand.html

You don't need a vertical mount but you can get a better aspect ratio of your charts when viewing them. For example with a 19" widescreen monitor mounted vertically you can view 3 charts on MT4 perfectly. If you try to view the charts horizontally, it will stretch and not look as clear. This is just the case for myself.

This should run you a couple hundred bucks, the setup you posted in your picture is what is used by hedge funds and that will cost you thousands.

estoroth
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 1
Joined: Mon Oct 03, 2011 5:21 pm
Reputation: 0
Gender: None specified
Contact:

Postby estoroth » Tue Oct 04, 2011 1:01 pm

I have dualcreen PC, +notebook with separate internet connection

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.


Return to “general”