2009.03.19 EVERYONE USING METATRADER MT4 PLEASE READ

free & uncensored discussion arena for TheRumpledOne

Moderator: moderators

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11405
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

2009.03.19 EVERYONE USING METATRADER MT4 PLEASE READ

Postby TheRumpledOne » Wed Mar 18, 2009 11:35 pm

2009.03.19 EVERYONE USING METATRADER MT4 PLEASE READ


EVERYONE USING METATRADER MT4 PLEASE CLICK HERE



Indicators

Double-click on or near indicators with the left mouse button, to call their parameter setup windows.

Right-click to call the indicator's context menu.

If the screen is cluttered with overlapping indicators and/or objects, making it too difficult to select the desired indicator, press Ctrl-I to call up the Indicators dialog window. Double click (or click the Edit button, or Alt-E) on the indicator to edit its properties (parameters, colors, etc), or click the Delete button (or Alt-D) to remove it from the chart.

You can use the Home, End and Page/arrow Up/Down keys to navigate up/down the list.

===============================================

The indicators that I write are SOFT CODED. That means you, the user, can change how the indicators work by changing the inputs. I code this way so me, the programmer, doesn't have to make code changes every time a user wants the indicator to behave differently. You can change things like where the indicator is placed on the chart, the colors, line width, number of bars it uses in calculations, the chart period is uses, etc....

Please read the information above so you'll understand how to do this.

Thanks again for your support.
Last edited by TheRumpledOne on Sun Nov 01, 2009 2:15 pm, edited 1 time in total.
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!

Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
aVi
rank: 50+ posts
rank: 50+ posts
Posts: 84
Joined: Tue Mar 24, 2009 4:30 am
Reputation: 0
Location: The Island w/ Kate
Gender: Male

Postby aVi » Tue Mar 31, 2009 7:21 am

Thank YOU.
Wake up Mr. Green...

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11405
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

TRO_SupResHHLL

Postby TheRumpledOne » Sun Nov 01, 2009 12:46 am

Image

Make sure you read post #1.

Updated TRO_SupResHHL attached.

Updates include:

1) TRO_SupResHHL now works with 5 digits.

2) myBars input when set to 0 will use all of the bars on the visible chart to determine the high (resistance) and low (support). I use this to SEE where price is on daily and weekly charts compared to the high and low. The % in range value in the gauge displays EXACTLY where price is in the range as a percentage of the range. Low = 0% and high = 100%. Those who like fibonacci retraces are using percent in range ( sometimes without realizing it ).

3) The problem with stray objects has been fixed.




PLEASE DO NOT POST MY CODE ON OTHER FORUMS.
Attachments
TRO_SupResHHLL.mq4
(21.69 KiB) Downloaded 468 times
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!



Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

PINKPANTHER5
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 216
Joined: Fri Feb 13, 2009 7:52 pm
Reputation: 0
Gender: Male
Contact:

Postby PINKPANTHER5 » Sun Nov 01, 2009 2:33 pm

Hey TRO,

That is a good indicator. I am also thinking of using it on the higher time frames. But tha sure looks like a huge trigger, lol.

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11405
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

TRO_Jacko_Trend_Plot

Postby TheRumpledOne » Sun Nov 01, 2009 2:34 pm

Image

Make sure you read post #1.

Updated TRO_Jacko_Trend_Plot

1) Fixed stray object problem

2) Includes range and percent in range in comments.


PLEASE DO NOT POST MY CODE ON OTHER FORUMS.
Attachments
TRO_Jacko_Trend_Plot.mq4
(6.85 KiB) Downloaded 281 times
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!



Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11405
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Sun Nov 01, 2009 2:36 pm

PINKPANTHER5 wrote:Hey TRO,

That is a good indicator. I am also thinking of using it on the higher time frames. But tha sure looks like a huge trigger, lol.


Change the window input to change the triggers.
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!



Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

ForexShawn
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 6
Joined: Thu Jul 16, 2009 6:32 pm
Reputation: 0
Gender: Male

Postby ForexShawn » Tue Nov 03, 2009 8:43 am

Good Morning Avery,

I am stumped and would appreciate feedback.

IN&OUT INDICATOR
This indicator allows me to "mark" inside bars by changing their wick colour and also thickening the wicks up.
Q...Utilizing SAVE TEMPLATE "captures" the colour variation but not the
wick thickening (try to say that 6 times in a row). :) How do I do it?

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11405
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Tue Nov 03, 2009 1:05 pm

I don't see any input for wick thickening in the version that I have.
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!



Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11405
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Thu Nov 05, 2009 2:41 am

Image

I modified TRO RANGE GAUGE to use the highest and lowest values on the chart if myBars = 0.



PLEASE DO NOT POST MY CODE ON OTHER FORUMS.

IF SOMEONE WANTS IT, THEY CAN DOWNLOAD IT HERE FOR FREE.
Attachments
TRO_RANGE_GAUGE.mq4
(21.99 KiB) Downloaded 246 times
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!



Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

ForexShawn
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 6
Joined: Thu Jul 16, 2009 6:32 pm
Reputation: 0
Gender: Male

TroNotes

Postby ForexShawn » Mon Dec 14, 2009 6:37 pm

Hi Avery,

I want to write multiple line notes on my MT4 charts.

It is a nuisance to write one line "bullets" of information utilizing MyNotes and then try to left justify them on my chart before printing the image for study purposes.

Am I missing something? Is there a way to write short paragraphs through the notes feature and then download it "all at once" onto my chart.

Thanks for any insights you might offer.

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.


Return to “TheRumpledOne”