FOREX LEVEL II

forex live trades, setups, charts

Moderator: moderators

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11430
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

FOREX LEVEL II

Postby TheRumpledOne » Tue Oct 17, 2006 5:35 pm

If you are not trading at a broker who gives you Level II then you are giving your money away.




Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

jgear55
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 37
Joined: Sat Aug 26, 2006 3:45 pm
Reputation: 0
Gender: None specified

Postby jgear55 » Tue Oct 17, 2006 10:38 pm

i find the forex level 2, pretty much useless , the price level SIZE changes so randomly and there is only one ecn per level. so it is pretty much useless for reading it for scalping, as no time of sales.

User avatar
watzdorf
rank: 50+ posts
rank: 50+ posts
Posts: 76
Joined: Thu May 18, 2006 6:46 am
Reputation: 0
Location: Basel, Switzerland
Real name: Alex Watzdorf
Gender: Male

Postby watzdorf » Wed Oct 18, 2006 7:54 am

Avery,
how do you use LvL II in forex? What should I look/watch for?
Thank you,
alex

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11430
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Thu Oct 19, 2006 9:07 am

I just posted that to show the REAL SPREAD as opposed to the artificial spread.

Level II just shows you the real price level.

Time and Sales is separate from Level II!!

What do I look for? I just use it to keep an eye on things.
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!

Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

BC
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 35
Joined: Sat Jan 27, 2007 8:13 pm
Reputation: 0
Location: Show Low
Gender: Male

Postby BC » Sat Sep 29, 2007 1:52 pm

has anyone ever found any info or books on level II or dome trading?
Perhaps I am just slow, but I have never caught on as how to use this feature in trading. I have read articles of people using only the level II for trading, without charts. But for the life of me cannot put 2 and 2 together, it still comes out as -1

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11430
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Sat Sep 29, 2007 5:38 pm

You can find Level II by "googling".

But just know the LEVEL II isn't always what it seems to be.

There are HIDDEN ORDERS, Auto Refresh, Ice Berg orders, etc...

You can't always believe what you see.

Level II is still ok for trading stocks on ECNs but you still have to know what going on.
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!



Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

Trade Viper
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 13
Joined: Fri Jun 01, 2007 2:51 am
Reputation: 0
Gender: None specified

Postby Trade Viper » Sun Sep 30, 2007 1:48 am

Hello, L2 is worthless in FX, and just about anything else now. Back when L2 first came out you could see who the Axe was on L2 and gun, follow, or pick off the Axe, so if CANT was the Axe, and was continually at the Bid, if you went long you would just be following the Axe, positive expectancy at its simplest. However the big houses like CANT were eventually allowed to execute anonymously on the ECN's and that killed L2 as a tool, it is still neat to look at but no longer transparent.

L2 on Forex is just a waste of time, you are in a hub, you may be executing against the same bank or market maker over and over again. This generally depends on size and frequency of trades, if you are swinging for the fences 1/2 yard or so per month, you will have more banks opened in your hub, but typical retail may only see one bank. The feed has all of the banks, but execution is different, and no ID on the bank.

The Ever Knowledgeable VIPER

BC
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 35
Joined: Sat Jan 27, 2007 8:13 pm
Reputation: 0
Location: Show Low
Gender: Male

Postby BC » Sun Sep 30, 2007 1:21 pm

Thank you for the input guys

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.


Return to “forex”