EFX No longer accepting new Forex Accounts

discussion on brokers, order execution, order automation and everything broker-related

Moderator: moderators

danbarn3
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 12
Joined: Fri Jul 04, 2008 5:51 am
Reputation: 0
Gender: None specified

EFX No longer accepting new Forex Accounts

Postby danbarn3 » Fri Mar 27, 2009 6:54 am

Just read this on their account opening web page. Anyone know why?

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
eudamonia
rank: 500+ posts
rank: 500+ posts
Posts: 536
Joined: Thu Jun 15, 2006 9:50 pm
Reputation: 0
Location: Rocklin, CA
Real name: Edward Heming
Gender: Male
Contact:

Postby eudamonia » Fri Mar 27, 2009 3:34 pm

Dan,

EFX has been consolidated by their primary holder MBTrading. You can now trade Forex with MBT.

Edward
Eudaimonia (pron.: you-die-moan-e-a) (Greek: εὐδαιμονία) is a classical Greek word commonly translated as 'happiness'. The less subjective "human flourishing" is often preferred as a translation.

Shane280us
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 24
Joined: Sat May 12, 2007 1:04 am
Reputation: 0
Location: Dallas, Texas, USA
Gender: Male

Postby Shane280us » Sat Apr 18, 2009 4:35 pm

Dan,

Even though the page is stating they are not taking anymore applications I think you'll find they are but jut not advertising it.

I downloaded MT4 from their site with the same message being displayed, I reached out to support via chat provided my email address and within 10 minutes they sent me a username and password. I've been using it for the past 6 weeks now.

good luck.

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11430
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Sat Apr 18, 2009 4:45 pm

IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!

Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

Shane280us
rank: <50 posts
rank: <50 posts
Posts: 24
Joined: Sat May 12, 2007 1:04 am
Reputation: 0
Location: Dallas, Texas, USA
Gender: Male

Postby Shane280us » Sat Apr 18, 2009 5:01 pm

TRO

You're right, I should have been clearer. On the MBT site they offer MT4 but on their MT4 page they state they are not accepting applications for it. After I had downloaded MT4 I had to contact their support to activate a demo account. The program would not allow me to sign up. They are still showing the same message now, I thought I'd share how I got around it.

I'm still wondering if it's possible to use MT4 charts but trade via MBT Navigator, they data feeds don't seem to match but perhaps I'm missing something.

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.

User avatar
TheRumpledOne
rank: 10000+ posts
rank: 10000+ posts
Posts: 11430
Joined: Sun May 14, 2006 9:31 pm
Reputation: 45
Location: Oregon
Real name: Avery T. Horton, Jr.
Gender: None specified
Contact:

Postby TheRumpledOne » Sat Apr 18, 2009 5:46 pm

I use Alpari UK MT4 charts along side the Navigator. I use the Market Depth window in the Navigator to see the Level II information and the MT4 charts to see my trade triggers.

I find it to be an advantage having multiple data feeds.
IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT!



Please do NOT PM me with trading or coding questions, post them in a thread.

User avatar
forexbob
rank: 150+ posts
rank: 150+ posts
Posts: 247
Joined: Mon Apr 20, 2009 9:52 am
Reputation: 2
Location: Planet Earth
Gender: None specified

Postby forexbob » Mon Apr 20, 2009 10:16 am

TheRumpledOne wrote:I use Alpari UK MT4 charts along side the Navigator. I use the Market Depth window in the Navigator to see the Level II information and the MT4 charts to see my trade triggers.

I find it to be an advantage having multiple data feeds.


Hi All,

just adding some info in my first post here
(been here before; me dutch for the moment residing in the land of beer and chocolats aka belgium and working in IT. at heart a good programmer from before there where pc's (growing old is mandatory;growing up uptional) but a lazy :-) one, so have2thank TRO for all his efforts. further in the learning curve 2 becoming a monkey!

also looked at mbtrading, seems a great broker (although no mt4 yet),
but the navigator has also its advantages.

seen that iticsoftware has a bridge from mt4-->mbtnavigator which cost
around 1800$

but also seen that pfsoft , maker of protrader platform has multistation version with which you can log into your mbtrading account.
protrader supports strategies (like EA's on metatrader) so you can automate your plan for when the monkey sleeps

best is maybe that protrader strategie supports mql4 language.
think there are still some quirks , but nicky at www.pfsoft.com forum at www.protrader.org is fast answering questions and willing to help.

Please add www.kreslik.com to your ad blocker white list.
Thank you for your support.


Return to “brokers”